Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Welcome Guest!

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

thecosmicgate

[HELP] Switch error code 2000-0000

7 posts in this topic

Posted (edited)

Hello guy's,

I tried updating the firmware from the switch to the version 8.0.1 (from 7.x.x )  , using this guide

Hidden Content

    Like this post to see the hidden content.
.

Already updated the hekate and atmosphere to the latest version before i tried updating .

But when it reboots i'am getting error code : 2000-0000 

9i9wki.jpg

Somebody please :) ?

 

 

 

Edited by thecosmicgate
  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you copy and replace the SD:/atmosphere and related folders in the SD card when updating between versions, it can produce strange errors/results.

Go to the sdsetup website and download kosmos again. This time, be sure to delete the /atmosphere /sept /config /bootloader folders on the SD card prior to copying the kosmos.zip contents to the SD card. The /switch /nintendo and /backup folders do not need to be deleted between version upgrades.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
3 hours ago, Itsuki3283 said:

If you copy and replace the SD:/atmosphere and related folders in the SD card when updating between versions, it can produce strange errors/results.

Go to the sdsetup website and download kosmos again. This time, be sure to delete the /atmosphere /sept /config /bootloader folders on the SD card prior to copying the kosmos.zip contents to the SD card. The /switch /nintendo and /backup folders do not need to be deleted between version upgrades.

Thnx , deleting the sept and atmosphere folders solved this problem !

But when i try to start a game , 8 out of 10 having this error : Could not start the software , please try again from the home menu

Hidden Content

    Like this post to see the hidden content.

I was thinking this was an issue with the game version, so i started looking for game updates.

If they where available , i installed them but again the same error.

So i tried to archive the game, and re-install this --> again this error 

What to do next ? 

 

Edited by thecosmicgate
more info
  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

What happens if you delete (not archive) the entire game and reinstall?  It is a known issue when going to 8.0.x firmware that older NSPs (the base game itself not just updates) will need to be reinstalled.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Itsuki3283 said:

What happens if you delete (not archive) the entire game and reinstall?  It is a known issue when going to 8.0.x firmware that older NSPs (the base game itself not just updates) will need to be reinstalled.

Deleting the game, and re-install doesn't solve this problem.

I found the solution bij replacing the sig patches .

Everything is working fine

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you updated the version of the console or introduced a custom theme? Delete the atmosphere and bootloader folders in the sd card and put the latest ones If you have confirmed that the custom theme is the cause, delete only the 0100000000001000 folder in the atmosphere / titles / folder

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×